Uansett om du bor på en liten hybel eller i hus med hage vil pelargoniaen lyse opp månedene før sommeren. De fargerike blomstene og variasjonene av farger lyser opp bybalkongen og minner om sommer og glede.

Pelargonia- blomsten stammer fra Sør-Afrika, men er svært enkel å ta vare på selv i kaldere strøk som Norge. Pelargonium passer til alt. De lyser opp urbane balkonger og terrasser, gir farge i hagen, og ved enkle grep kan de fungere godt som borddekor og til opphenging.  Det er ikke rart at også flere unge oppdager disse nydelige blomstene!

Urbane balkonger og terrasser med pelargonia

Sommerhagen med pelargonia

Uansett om du bor i by eller bygd kan hagen fungere som en liten flukt fra virkeligheten. Det er enklere å slappe av omringet av avslappende, grønne planter og fargerike blomster. Plant pelargonia i potter og plasser et sted hvor den får godt med lys, og se dem forandre hagen til en oase av fred og ro.

Pelargonia er ikke bare mangfoldig, riktblomstrende og enkle å ta vare på. De liker seg også svært godt med andre planter. Spesielt grønt og blomster som, som dem, foretrekker en solfylt plassering.

 

Pelargonia som snittblomster

Pelargoniaens enkelte blomster ser svært vakre ut alene. De kan fungere som borddekor, hengende på en vegg eller som tilbehør. Blomstene kommer i så mange ulike farger, former og størrelser at de kan brukes til nært sagt alt, både til fest og hygge.

 

Lev grønt: Pelargonia som interiørdekor

Gode nyheter for de som ikke har balkong eller terrasse: du kan likevel ta vare på en pelargonia. Blomsten er allsidig, og kan overleve innendørs i lyse områder. En så lysende fargerik blomst er garantert å gi sommerfølelse og oppløftet sinn!

 

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe er et markedsføringssamarbeid mellom de europeiske sortsutviklerne av pelargonia – Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One and Syngenta Flowers. Samarbeidet startet i 2016, med formål å promotere og sikre langsiktig salg av pelargonia i Europa. Arbeidet startet i 2017 og i Tyskland, Østerrike, Frankrike, Italia, Nederland og Polen er kampanjene støttet av EU som en del av prosjektet “Europe in Bloom”.