OBP har flere tusen bilder i tilgjengelig. Bruk søkefeltet på forsiden for å få treff på dine stikkord. Alle bilder og all tekst her på obp.no er fritt til mediabruk, forutsatt at kilde oppgis.

Alle bilder og all tekst her på obp.no er fritt til bruk, forutsatt kildehenvisning. Oppgi obp.no eller Opplysningskontoret for blomster og planter som kilde.
OBP har også svært mange andre bilder i bildearkivet. Bruk søkefeltene på forsiden, og få frem bilder av det meste som har med blomster, planter og hage å gjøre. Synes du noe mangler, eller har bildene du laster ned for lav oppløsning? Gi oss et vink – om obp.

 

Stemor i fagre cerise sjatteringer

Ønsker du bilder av vakre vårblomster? Trykk på bildet for å få treff på søkeordet «vår». Du kan også søke «stemor», «påskeliljer» og alle dine favoritter blant løkblomstene.

 

 

 

 

Høstsprek krukke, Alpefiol, pyntekål, cyclamen persicum, brassica

For tips om dine vakreste krukker og samplantinger, kan du trykke på bildet, eller søke ord som «krukke». Her finnes krukker for vår og sommer, stauder og prydgress, høst og jul, og enkelte krukker vi bare rett og slett synes er fine.

 

 

 

Julestjerne i hengende vaseJul er vi veldig gode på her i OBP. Alle slags juleblomster, juledekorasjoner, bordpynt og til med brudebuketter med julestjerner kan du finne når du søker på «jul», «julestjerne» eller «dekorasjon». Kanskje kan noen av tipsene her lett tilpasses andre sesonger også?

 

 

 

Man kan også søke på farger. Trykker du på bildet her, får du opp alle bilder vi har definert som «oransje».Oransje Hawaiirose

 

 

 

 

Vi har også en del tips til dekorasjoner du kan lage med blomster og planter, mange av dem omhandler jul. Bildet viser vei til bilder som er merket «gjør det selv»