Med vaiende, grønne tallerkenblader er Pilea peperomioides en særpreget grønnplante som mange kjenner igjen, men få husker navnet på. Pileafamilien byr på nette og pene planter, som passer i de fleste interiører!

Langt inne i neslefamilien, finner vi slekta Pilea. Det er vanskelig å tro at Pilea hører sammen med neslene, når man ser hvor annerledes Pileaplantene ser ut – de fleste med blanke blader og uten tegn til brennhår. Den kanskje aller mest kjente av Pileaene til husbruk er Pilea peperomioides, som også er kjent som kinesisk pengeplante, misjonærplante og elefantøre. Pileaslekten omfatter imidlertid mange flere spennende planter blant sine rundt 400 arter. Eksempler på det kan du se bilder av her, som Pilea depressa og Pilea libanensis.

Pilea er en plante som bør finnes på en hver hybel – den vokser oppover eller hengende, og er lite krevende. Enten du er av den glemsomme typen, som trenger en plante med litt rom for glemsomhet, om du bor trangt, eller om du bare rett og slett liker en glinsende, flott, kraftfull grønn plante, er Pilea velegnet for deg!

Å lykkes med din Pilea

Pilea er en vanlig grønn dekorasjonsplante, med ganske vanlige, nøysomme behov. Den vil gjerne ha lys, men foretrekker en plassering litt inn i rommet, eller på øst- eller vestside av huset. Litt vann er også fint, men da de fleste Pilea har kjøttfulle blader lagrer de også litt vann selv, så det er viktig at de ikke står fuktig. Litt for lite er bedre enn litt for mye. Vår og sommer, med mer lys og mer vekst, trenger de litt mer vann og næring i resten av året. Løft på potten, eller kjenn ned i jorden for å bli kjent med hvor mye vann din plante trenger.

Pilea i Norge

Som så mange grønnplanter, har også Pilea fått et oppsving de siste årene. Lettstelte, flott planter passer inn i alle hjem, og derfor har norske gartnere valgt å utvide utvalget med mange nye arter og sorter. Norsk produksjon av grønne planter har fått en kraftig oppsving de siste årene, og for oss forbrukere er det viktig å vite at plantene vi kjøper kommer fra en av verdens tryggeste produksjoner. Spør gjerne din butikk hvor plantene kommer fra!