Pelargonia er en av sydens blomstrende planter, skap følelsen av sommeren som en gang kommer med pelargonia i vinduskarmen!

Sommeren kan synes uendelig langt unna når ettervinteren står på sitt og krampeholder på snø og kuldegrader. Pelargonia, og kanskje spesielt de engelske variantene, er takknemlige blomstergleder innendørs som også kan plantes ut når sommeren omsider kommer. Pelargoniaene overvintrer ikke utendørs i Norge, men det er fullt mulig å overvintre den inne – enten det er i kjølig, lys kjeller, eller i vinduskarmen.

Kjenner du duftpelargoniaene? De finnes i mange sorter og varianter, felles for dem er en umiskjennelig, frisk duft. Det er fort å se forbi disse plantene på hagesenteret og i blomsterbutikken; de er verken den med de mest prangende fargene eller de blankeste bladene. For enkelte anses den som en plante for gamle damer. Det bør endre seg, for det er mye glede i en duftpelargonia. Det kan lønne seg å kjøpe en kompakt og ikke alt for stor potte i forhold til planten, da er det lettere å holde den fin lenge. Enkelte av pelargoniaene avgir en frisk, lett duft i rommet, andre må du berøre bladene for å kjenne duften.

Se etter de flotteste pelargoniaene – minst like hyggelig å gi bort som en bukett, når du skal besøke noen. Pelargonia har evnen til å tilgi dårlig stell, og komme tilbake etter mislighold med nye skudd og blomsterknopper. Er det rart den er manges favoritt?