Roser har vært beundret og elsket i årtusener. De nyeste potterosene gir deg alle rosenes gode egenskaper og litt til. Skjønnhet og duft kombinert med overdådig blomsterrikdom. Potteroser vil også kunne tilføye romantikk til enhver bolig eller være en fargeprektig blikkfang i hagen eller på terrassen.

Introdusert på 80-tallet

Potteroser ble introdusert i Norge på 80-tallet og siden den gang har det skjedd mye innenfor foredlingen av potteroser. Etter mange års foredlingsarbeid har vi fått potteroser i mange farger, størrelser og med bedre holdbarhet.

Stort utvalg

Det er et stort utvalg av potteroser. Det meste av farger finnes, og det er potteroser med både store, fylte blomster og småblomstrede sorter med et mylder av knopper. De nyeste rosene har store, pene blomster, som ligner hageroser, og deres holdbarhet er imponerende. Selv om det er stor variasjon i potterosenes utseende, har rosene til felles at de er meget motstandsdyktige mot sykdommer, og samtidig har blomstene godt holdbarhet. Dette sikrer at forbrukerne får lengst mulig glede av blomstene.

Stell av potteroser

  • Planten vil være jevnt fuktig. Hvis du skal ta vare på planten over lang tid kan du tilsette svak flytende gjødsel i gjødselvannet etterhvert
  • Roser vil ha mye lys
  • Visne blomster og blader fjernes fortløpende
  • Etter blomstring kan man plante rosene ut i hagen.

Potteroser i krukker

Potteroser er meget velegnede til å stå i krukker og store potter på terrasser, verandaer, trapper og liknende steder. Her er de meget dekorative og blomstrer hele sommeren. Rosene plantes i krukken med potteklumpen omtrent 5 cm under jorden og krukkene stilles så i le på et solrikt sted. Om sommeren vannes rosene daglig, mens på våren og høsten vannes det slik at jorden alltid føles fuktig. Det er viktig at potteroser aldri tørker ut. Visne blomster og blader fjernes etter som de synes. I vekstperioden bør det gjødsles. Roser i krukker bør stå beskyttet om vinteren da de ikke er frostsikre . I april klippes rosene ned til 10-15 cm over pottekanten.