- Uansett årstid er det forfriskende med grønne planter for kropp og sjel!

– Forskning har vist at grønne planter renser luften og forbedrer luftkvaliteten, samt at de grønne plantene har en positiv innvirkning på menneskers velvære, både fysisk og psykisk.

Gir rommene liv

Bruk av grønne planter gir rommene liv og forbedrer luften vi puster i, ved å tilføre oksygen og holde luftfuktigheten på et sunt nivå i den ellers så tørre stueluften. Et rom uten planter blir ofte sterilt og livløst. Bruk derfor planter for å skape liv og stemning i rommene.
Nedenfor er det listet opp 6 gode grunner for å innrede rommene med grønne planter
• Vakre å se på
• Demper lyd
• Brukes for å fremheve eller skjerme
• Tilfører luften oksygen
• Er med på å holde luftfuktigheten på et behagelig nivå
• Fjerner giftige gasser i luften

NASAs ti på topp

Det er vist at plantene fjerner giftige gasser i luften som oppstår fra syntetiske materialer i huset. Eksponering av slike gasser kan over lengre tid forårsake astma og allergi. Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har laget en ti-på-topp-liste over grønne planter med gode egenskaper når det gjelder luftrensing, luftfuktighet, motstandsdyktighet, stell og vedlikehold. Ti på topp grønne planter med gode egenskaper:

1. Ladypalme
2. Arekapalme
3. Gummiplante
4. Bambuspalme
5. Dvergdaddelpalme
6. Dracena
7. Eføy
8. Ficus
9. Fredslilje
10. Sverdbregne

Grønt er godt for kropp og sjel

Norsk forskning viser at grønne planter forbedrer både det psykiske og fysiske arbeidsmiljøet, (Dr. Tove Fjell). Denne forskingen er basert på menneskers reaksjoner når de oppholder seg i rom med grønne planter, sammenliknet med innslag uten grønne planter.

Resultatet dokumenterer at mennesker som arbeider eller oppholder seg i rom med grønne planter har færre problemer med hodepine eller luftveisinfeksjoner. Resultater har også vist at stressnivået minker og at konsentrasjonen blir bedre, spesielt blant elever i klasserom hvor det er innslag av grønne planter.