Strø tryllepulver over julestjerne, og lag en eventyrskog eller en magisk glassklokke.

Julestjerner hører julen til. De gir en lun atmosfære, og kan gi oss litt førjulsmagi. Bruk for eksempel en glitterspray og spray noen stjerner med «magisk» glitter sammen med barna. Barn liker å ha egne planter å stelle med. Sett julestjerner i forskjellig størrelse sammen i vinduet, så det blir en miniskog. Eller sett minijulestjerner under en glassklokke, som et dekorativt midtpunkt på bordet. La fantasien bestemme, kanskje er den forhekset og tilhører Tornerose? Tradisjonen med å pynte med julestjerner er sterk både her i landet og ellers i Europa. Den er et av de mest kjente symbolene på jul, sammen med juletrær, misteltein, stearinlys og julenisser.

Norske stjerner

Julestjernen er vår mest populære julesblomst. Alle julestjernene som selges her i landet er produsert i norske veksthus. Produksjonen starter allerede i august og september, når de fleste av oss såvidt er ferdig med sommerferien. De små plantene vokser seg større, og etter hvert får de også de flotte, røde høybladene. Norsk produksjon sikrer kortreiste planter av god kvalitet.

Plassering og pleie av julestjerner

  • Se på hvor plantene er plassert i butikken. De som står nær inngangsdører kan fort få skader av frost og trekk. Det er heller ikke bra om de står i fruktavdelingen i en matbutikk.
  • Vanning: La jorden tørke opp mellom vanningene, uten av den blir støvtørr. Når den blomstrer kan den trenge vann annenhver dag om den står varmt.
  • Temperatur: Vanlig romtemperatur, 20-22 grader. Velg en vinduskarm uten radiator under.
  • Plassering: Beste plassering er i et lyst rom, da beholder den de flotte fargene sine best.
  • Julestjernen trenger ikke gjødsles de første ukene.
  • Gi gjødsel 1 gang pr mnd. etter jul.