Hva er vel festligere enn å bli invitert på middag og finne et festlig dekorert bord?

Hvite julestjerner blir ofte brukt i rene skandinaviske og japanske interiørstiler. Dekk bordet med linduk, fyll på med ulike planter og naturmaterialer, eller sett frem den tradisjonelle pynten du liker best. Høye lys gjør seg alltid til middagsbordet, og kanskje kan et enkelt bånd rundt lys, kongler og blomster være forskjellen mellom rot og helhet i uttrykket?

Den klassiske røde kan varieres fra ytterste minimalisme til en hel eventyrskog. Med stor forsiktighet kan man vaske vekk jord fra julestjernens røtter og plassere dem i glass og gamle vinglass for et ekstra rustikt utseende. Med en stram ramme av metall på et brett kan lys, kongler og julestjerner beholde et stramt utseende, men likevel ta innover seg julens fremste dekorideer. Eller man kan «ta den helt ut» og fryde seg over bord dekket med mose, granbar og kvister, både hengende fra tak og bredt utover, og finne frem sin barnlige julefryd.

De varme fargene har fosset inn på markedet og stadig blitt mer populære. Den tradisjonelle stjerneformen roper fremdeles jul, og fargene skaper lunhet både i spartanske og bohemske innredningsstiler.