Hva ville julaften vært uten et pyntet tre? Det er knapt et hjem uten juletre når det nærmer seg jul. Vi deler juletreideer ved å bruke julestjerner som vil appellere både til treelskere og som de som foretrekker andre alternativer.

Dekorasjoner og gjenbruk: Julestjerner kan du skape julestemning med, uansett hvilke andre dekorasjonsideer du har lyst til å benytte!

Slik lager du årets mest orginale adventsstake: Trinn 2
Fjern hettene på julekulene. Du kan trenge en tang for å få løsnet dem. Fest opphenget godt, for det er viktig at de ikke kan løsne når de er fylt med vann.
Om det er plater eller en gammel stige som bærer strukturen; hva med et evigvarende juletre på hjul?

For minimalister: Stjernetrær med kremfargede julestjerner

Kremfargede julestjerner passer perfekt til et minimalistisk juleutseende i skandinavisk stil. Med sine stjerneformede høyblader har de et skikkelig festlig preg og får som snittblomster både juletrær og gaver til å skille seg ut. På bildet til venstre er snittblomster av julestjerner stukket inn i julekuler, da disse kulene fungerer godt som vaser når løkkene er fjernet.

Den trekantede formen gjør denne enkle trehyllen til en ideell juletreerstatning for alle som ønsker et gjenbrukbart alternativ til den klassiske granen. For å dekorere, fyll hyllen med julestjerner, kongler, bladplanter, gaver og julepynt, og legg deretter til en lyslenke. Så er den ferdig! Hjulene lar deg flytte denne minimalistiske treerstatningen dit den tiltrekker seg mest oppmerksomhet.
DIY-tips: Du kan bygge en trekantet hylle selv ved hjelp av en tre-trappestige. Bare fest treplater mellom trinnene, samt under føttene slik at du kan skru trinser under.

Ekstravagant juletre som vil imponere de fleste; julestjernen kan faktisk vokse seg til en vakker julebusk.

Hva med en julestjerneplante som erstatter et juletre? Ikke noe problem med dette imponerende søyleeksemplaret! Spesielt praktisk: de praktfulle, kremfargede høybladene gjør ekstra pynt unødvendig. Julestjerner kommer i mange forskjellige farger, størrelser og vekstformer. Søyleplanter er sjeldne og ikke enkle å få tak i. Din beste sjanse for å finne dem er i begynnelsen av sesongen i en god blomsterbutikk.

Tipijuletre, laget av 5 kosteskaft og det du måtte ønske av dekorasjoner.

For romantikere: Eventyrlige juletrealternativer

Dette hjemmelagde juletreet dekorert med kristtorn og koselige lys er både fabelaktig romantisk og moderne. Den består av fem 1,8 m lange runde stokker bundet sammen i den ene enden, og er satt opp som en tipi. Det sentrale fokuset er kurven plantet med julestjerner i midten. Gaver kan legges under trerammen for å spare plass.

Andre alternativer for den som liker naturmaterialer kan være grener plassert i vase, pyntet med julepynt og snittede rosa julestjerner utgjør et kreativt alternativ til det klassiske juletreet. Julestjernestilkene er i reagensglass fylt med vann.

Hengende dekorasjoner som alternativ for juletre er også en mulighet. Du kan finne et passende sted hvor som helst for denne spiralen, dekket med einerkvister og dekorert med julestjerner og minikuler. Denne pene, hengende dekorasjonen enkel å lage for den fingerferdige..
For at minijuletreet skal henge trenger du stålråd (1 – 2 mm tykk), to tenger (en avbiter for å kutte og en flattang for å bøye tråden), einerkvister, små julekuler, snor/tape, sølvtråd, tre reagensrør og tre minijulestjerner.

Fine kvistdekorasjoner kan brukes med sesongens blomster, også i julen.

Slik gjør du det:
Steg 1: Kutt en 50-60 cm lang ståltråd ved hjelp av en tang. Bruk den flate tangen til å lage en liten løkke i den ene enden for oppheng.
Steg 2: Start fra løkken, og form ståltråden til en spiral en sirkel om gangen. Legg til en ny løkke på enden.
Steg 3: Bind einerkvistene på tråden med sølvtråden.
Steg 4: Fest minikulene og reagensrørene til den eineromviklede tråden med bånd, og heng deretter opp minijuletreet på det stedet du har valgt. Fyll deretter reagensglassene med vann og plasser de snittede julestjernene inni.

Alternativt vintage veggtre med julestjerner

Med dette hjemmelagde juletreet laget av julestjerner og diverse typisk julepynt, er det ingen grenser for fantasien. Denne kreative veggdekorasjonen er en plassbesparende løsning for alle som ønsker et originalt alternativ til det klassiske juletreet. I tillegg til julestjernene er også broderibøylene med julemotiv virkelig iøynefallende. De kan lages med bare noen få trinn.

For å lage personlige, julestemte veggdekorasjoner kan du f.eks bruke gamle smårammer, julegenseren som krympet og julens blomster.
Vintage hjemmelaget veggtre – kan brukes hele året, bare skift til sesongens bilder og gjenstander!

Du behøver en gammel julegenser, saks, broderibøyler, varmlim og limpistol. Slik gjør du det:
Steg 1: Plasser den indre ringen til broderirammen i midten av det valgte motivet på genseren og marker en sirkulær skjærelinje som er minst to centimeter større enn bøylen. Klipp ut motivet langs denne linjen.
Steg 2: Plasser genseren din sentralt over den indre ringen. Plasser den åpne ytre ringen på toppen og stram til strammeskruen. Når motivet er i ønsket posisjon, fester du overskuddet på innsiden av rammen med varmt lim.
Tips: Dette DIY veggtreet gir plass til flere julebroderirammer i forskjellige størrelser.

Julestjerner som snittblomster

Avskårne julestjerner har lang levetid i vase. Enten det er enkeltvis i vase, i en blomsterdekorasjon eller i en bukett, passer julestjerner ypperlig. De lekre, stjerneformede høybladene vil holde seg friske i omtrent to uker hvis du stopper melkesaften fra å sive ut av de snittede endene av stilkene. For å gjøre dette må du dyppe stilkene i varmt vann på rundt 60 grader i omtrent fem sekunder, og deretter dyppe de ned i kaldt i vann.

Julestjerner er supre snittblomster – overraskende for mange!

Pass på å unngå varm damp på bladene du ønsker å beholde.

 

Denne artikkelen er en del av kampanjen Stars for Europe

Stars for Europe (SfE) er markedsføringssamarbeidet til de europeiske julestjerneutviklerne Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants og Syngenta Flowers. Samarbeidet ble grunnlagt i år 2000 med mål om å fremme og sikre langsiktig julestjernesalg i Europa. SfE- aktiviteter foregår i dag i 22 europeiske land. Fra 2021 til 2024 støttes markedsføringsaktiviteter i EU som en del av «Stars Unite Europe»-kampanjen i syv land: Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Polen, Sverige og Spania.

For mer informasjon om julestjerner og mange ideer for å dekorasjoner, besøk nettsiden starsuniteeurope.eu.