Er tiden inne for vår? Gled deg over fine løkblomster innendørs i ventetiden. Kanskje finnes det en ny variant å prøve?

Det er et mangfold av løk i potte i butikkene – små nette og store livsbejaende, etter smak og ønske. Kanskje du kan prøve en ny i år? Løkblomster er lette å få til, de trenger lite vann, helst litt kjølig temperatur, og gjerne godt lys. Utvalget er stort, og varierer fra år til år. Ekstra fint blir det når vi setter ulike blomsterslag i flere potter sammen, ulike former og fasonger gir vårfornemmelser.

Perleblomst, påske- og pinseliljer, krokus, ruteliljer, solstjerne og tulipaner er blant løkblomstene som nå er å få tak i. Løkblomstenes vitale voksemåte er noe de fleste av oss setter stor pris på og får frem vårfornemmelsene i de fleste av oss. Lette å stelle er de også – følg våre stelleråd:

Slik steller du løkblomstene

• Vann lite! Våt jord kan få løkene til å råtne (men ikke la dem tørke helt ut…)
• Lavest mulig stuetemperatur gir lengre blomstring, 15-20 °C er fint. Kanskje er vinduskarmen litt kjøligere enn stuebordet?
• Lys vokseplass gir fine planter, men pass på at det ikke blir for varmt når solen skinner rett på
• Gjødsel er ikke nødvendig mens de blomstrer, de har den næringen de trenger i løken

Tips – når blomstringen er over kan du «mate» løken og ta vare på den, frem mot utplanting. La løkens blader vokse, gi dem godt lys og litt vann og næring, og plante dem ut når frosten er over.