En av vårens største gleder er å ta med grener fra hage og lokalmiljø inn og se knopper bryte og blomster dukke frem fra bare kvister. Nå er den perfekte tid å ta grener med inn!

Ta inn kvister fra hagen

Facebook og Instagram er fylt av vårtegn, det spirer og gror så det knaker. Mange er kanskje litt tidlig ute med hagesyslene… En ting du kan gjøre, og som er perfekt nå på ettervinteren, er å klippe av grener på busker og trær. Avkapp etter beskjæring kan brukes, eller velg grener som du gleder deg over spesielt på grunn av sine egenskaper.

Slik gjøres det:

Bruk en skarp kniv og lag fine, rette snitt. Grenene settes umiddelbart i en vase med friskt vann. Følg med på hvordan knoppene forsiktig folder seg ut. Pass på – har du valgt lange grener vil en liten vase fort kunne velte. Velg gjerne din største vase og plasser den på gulvet. Jo nærmere vi kommer våren utendørs, jo raskere vil grenene få liv innendørs, ventetiden kan derfor variere fra et par dager til et par uker.

Velegnede busker og trær

Som et vårens mirakel spretter knoppene. Er du usikker på hva du har valgt? Kanskje er det ikke så farlig, vårfornemmelsene kan komme i mange former. Enkelte busker og trær blomstrer svært tidlig om våren i naturen, faktisk før de har fått blader. Dette kaller vi å blomstre på bar kvist. Noen mye brukte planter er Gullbusk (Forsynthia), Rosemandel, Trollhassel, Hegg, Selje, Kirsebær, Eple, Rips og Solbær. Bærbuskene rips og solbær har en karakteristisk duft fra greinene.

Noen av våre favoritter av grener som er tatt inn til driving ser du her:

På bildene: Trollhassel, Forsythia, blåbær, selje, kirsebær.