Økende miljøbevissthet betyr at mange legger mer merke til omgivelsene sine, enten det er planter og blomster, insekter eller småfuglene. Samtidig øker interessen for bærekraftige trender som gjenbruk betydelig. Dette gjenspeiles også i utformingen av hager, terrasser og balkonger. Dekorasjonene våre bør disse ikke bare se vakre ut, men også gi noe til naturen rundt oss, uten å øke forbruket. Se tre fine, blomstrende gjenbruksideer for balkong og hage!

Hengende forstasjon av kopper og skåler

Kopper og skåler du ikke bruker lenger er perfekte for kreative gjenbruksprosjekter. Både blomster- og fugleelskere vil nyte denne dekorasjonen med vintage pelargonium som henger, sammen med matchende foringsstasjoner for våre fjærkledde venner. Har du rester av kopper og skåler, egnet verktøy og annet utstyr, er det raskt å lage disse. Velg store kopper og små planter, så det blir plass til at planten kan vokse gjennom sesongen.

Materialer som trengs: Kopper og skåler, en drill med glass- eller kjeramisk bor, lim og limpistol, samt metallenker, -ringer og gjerne en krok for å kunne henge opp skålene. Du trenger også en pelargonium og fuglefrø.

  • Trinn 1: Bruk det glass- eller keramiske borret, lag forsiktig tre små hull i hver av skålene. Pass på at det er nok plass mellom hullene og kanten, slik at ikke opphenget blir for svakt.
  • Trinn 2: Sett metallringer (eller kroker) gjennom hullene og fest metallkjedene til dem.
  • Trinn 3: Fest koppene til tallerkenene med varmt lim. Viktig: Kopper for blomsterpotter må ha dreneringshull for å forhindre at jorden ikke får drenert vekk overflødig vann. Det samme gjelder skålene. Før du borer, må du kontrollere at hullene er riktig justert når koppen er plassert på skålen.
  • Trinn 4: Til slutt potter du de små geraniumplantene i koppene, eller fyller dem med fuglefrø. Heng de ferdige dekorasjonene på et skjermet sted. Tips: Som en variasjon kan koppen også festes liggende på skålen, som da vil henge sidelengs.

Blomstrende lysekrone – og sommerfuglhytte

En gammel lysekrone med stearinlys kan forvandles til en vakker hagefunksjon og et blomstrende ly for fugler og sommerfugler på bare noen få enkle trinn.

For denne vakre, trendy, gjenbruksdekorasjonen trenger du en gammel lysekrone med stearinlys, en passende fuglekasse, et insektshotell, en rekke blomsterpotter (avhengig av antall lysekronearmer), lim til limpistol og limpistol, maling eller spraymaling og matchende blomstrende pelargonia.

Lim blomsterpotter, insektshotell og fuglekasser til lysekronens armer. Hvis lysekronen har små pinner til å fest lysene, anbefaler vi å bruke disse til å feste de andre gjenstandene, så de står stødigere. Mal med pensel, eller spraymal deretter den ferdige kronen i en farge du ønsker, fyll pottene med passende pelargonia i matchende farger og heng den konverterte lysekronen på et solfylt eller halvskygget sted i hagen. Tips: Hengepelargonia er selvrensende og perfekte for høythengende dekorasjoner som dette. De er veldig enkle å ta vare på og kan vokse grener på opptil 1,5 meter i løpet av sommeren.

En fargerik fuglekasse i hagen

På et hjemmelaget, lite, rundt bord, er fuglekasser toppet med lekre pelargonia. Ved siden av dem inviterer boller med vann og fuglemat fjærkledde hagebesøkende til å stikke innom. Den varme rosa fargen gjør bordet til et lekkert blikkfang for både deg og småfuglene midt i alt det grønne.

Tips: Fest plantasjene og bollene på plass med lim fra limpistol, slik at de ikke velter hvis større fugler kommer på besøk.

Pelargonium for Europa

Artikkelen er en del av markedsføringssamarbeidet Pelargonium for Europe, som er et samarbeid mellom de europeiske sortsutviklerne av pelargonium; Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis/P van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One og Syngenta Flowers. Samarbeidet ble grunnlagt i 2016 med sikte på å fremme og sikre langsiktig salg av pelargonium i Europa. I dag kjører kampanjen i 22 land.