Saintpaulia skulle vi finne på skogbunnen i naturen, og slik står den også inne i huset - en kompakt, nett blomstrende plante i mørke, trendy farger.

Når vi ønsker oss blomster som er vennlige og lette å holde vakre over lang tid, er saintpaulia, St. Paulia, St. Pauli øye og usambarafiol (kjært barn har mange navn) det perfekte valg. Den er takknemlig og ofte lett å få til å blomstre igjen, trenger kun en hvil mellom blomstringsperiodene.

Mange unge anser saintpaulia som en bestemorsblomst, men vi ser at den nå også vinner unge fans. Intense blå, lilla og røde farger, ved siden av de rosa og hvite, og stadig nye sorter som passer godt til årets farger fra de store trendsettere, gjør saintpaulia aktuell i interiøret. Når den i tillegg med sin nette vokseform holder seg vakker lenge, og er en plante det er relativt enkelt å lykkes med, er dette på ingen måte noen nedstøvet sliter, men et vakkert pluss flere burde bli kjent med.

Slik lykkes du med din saintpaulia:

  • Den bør stå i godt lys, men ikke i direkte sol
  • Planten tåler å stå i et nordvendt vindu
  • Unngå å få kaldt vann på bladene, det kan gi bladene grå/brune flekker
  • Den liker litt tørr jord, så vann når bladene blir litt slappe/myke
  • Hvis din saintpaulia får mye blader og få blomster bør du redusere gjødslingen noe, og fjerne de største bladene, da vil nye blomster snart dukke opp