Ta våren med inn; Lag et ordentlig påskebord med strålende påskeliljer, oransje gerbera og gulsjaterte begonia.

Akkurat som julen, er påsken en familiefest. Påsken gir oss tid til å samles, til å lade opp batteriene, til og få den rette vårfølelsen. De varme, glade fargene er magi i blomsterform; du får energi bare av å se på dem! – Du kan gjerne bruke et fat eller vid potte og arrangere flere potter sammen, tipser Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP). Mangfoldet gjør arrangementet mer spennende, kombiner gjerne med friske grønne dekorasjonsplanter.

Påskens farge er solgult og oransje!

Gult symboliserer fruktbarhet og liv, og er påskens farge. Nytt liv i form av kyllinger og vårblomster hører derfor med til påskefeiringen. Gule blomster kan ha mange nyanser, og man kan sette flere planter sammen i vinduskarmen uten at det blir kjedelig. Ildtopp, Krysantemum, Gerbera og Påskeliljer er knallgule, mens Begonia og potteroser har ofte en mildere gultone, forklarer OBP.

Uunnværlige gule snittblomster

Påskeliljens blomster er karakteristiske med sin solgule farge og milde duft. De vanlige påskeliljene er gule, men det finnes en stor mengde ulike sorter og hybrider i gult, hvitt, oransje og lakserosa. De små påskeliljene ‘Tete-à-tete’ – sortene er spesielt populære. Tøffe Tulipaner er også selvskrevne påskeblomster, sammen med elegante, lange liljer.

Stell av påskeblomster

• Påskeliljer i potte trenger lite vann før de blomstrer, da trenger de jevn vanning.

• Gerbera, Begonia, potteroser og Krysantemum vil ha jevn vanning og en lys plassering.

• Ildtopp liker sol og tåler å tørke litt. Den klarer fint varme stuer.

• Disse blomstene trenger ikke gjødsel de første ukene, fordi de har godt med næring i jorden når de selges.

• Snittblomstene Tulipaner, liljer og påskeliljer snittes rett over og settes i kaldt vann.

• Påskeliljene bør stå alene i vasen, siden de skiller ut et slim som kan hindre vannopptaket hos andre snittblomster.