Gled noen med en påskekurv fylt med sesongens godsaker! Er det en venn, en du skal besøke, en som har bursdag, eller andre som fortjener din påskekurv? Vi gir deg våre beste forslag til en hyggelig påskehilsen til noen du setter pris på!

– I påsken skal vi kose oss, og en hyggelig liten hilsen fylt med godt både for øyne og smaksløker er på sin plass, synes vi.

Påskekurven fylles med godt for alle sanser, her er OBPs forslag til en hyggelig hilsen som passer like godt hjemme og på hytta.
Noen blomster klarer ganske greit transport og litt kalde temperaturer. Husk bare å pakke dem godt inn for både å isolere å beskytte mot støt.

  • Påskeliljer må til i påsken – ikke bare er de små Tete-à-tete nette og pene, de er også noen små tøffinger og kanskje den som tåler tidlig vår aller best ute i krukker. (Men husk å ta dem inn om kuldegradene er mange og vender tilbake).
  • Urter som Rosmarin og Estragon dufter lam og påskemat og er i tillegg nydelige i kjøkkenvinduet i påsken.
  • Lesestoff hører med i påsken, enten det er krim, kryssord eller hageblader som passer best.
  • Ranunklene er kanskje noe av det morsomste for årstiden – papirtynne blomsterblader ser ut som om de ikke tåler særlig mye, men dette er en plante som kan tolerere noen kuldegrader.
  • Sjokolade – påske er sol og tur for mange, sjokolade på påsketuren hører med.
  • Tulipaner – det er ikke uten grunn at dette er manges kjæreste snittblomst, og særlig når de må fraktes. Tulipanene tåler å reise uten vann, så lenge man husker å snitte stilken før de settes i vase.