Husk å gjøre stas på pappa, han fortjener blomster!

Jente gir roserBlomster symboliserer omtanke og kjærlighet , og er ideelle gaver. I november er hortensia, potteroser, høststjerner, tøffe grønne planter og lengeblomstrende ildtopper; det er mye å velge mellom og lett å finne noe som passer til din pappa. Bland gjerne ulike vekster i en stor krukke, tøffe planter passer godt til tøffe fedre. Selv om han vanligvis ikke kjøper blomster selv, setter han garantert pris på blomster fra barna.

Farsdag feires i Norden, og også en del andre land, andre søndag i november. Opprinnelsen var hyllest til fedre, både veteraner og til minne om fedre som ikke lenger levde, i USA. I Norden er opprinnelsen til valg av dato noe mindre heroisk; valget av dato sto handelsstanden for, da de hadde et problem med handelstørke i forkant av julehandelen. (Kilde: wikipedia.no)

Farsdag er tradisjonelt i Norge en rolig feiring innad i familiene, som kanskje inkluderer ekstra god mat, en kake, tegninger fra barna og for familier der det er mer aktuelt; en blomst på en fars grav.