Søte blondemønstrede Stuehortensia er den perfekte morsdagsblomst. Stuehortensia er en lett kjennelig plante med sine store blomsterstander, og har lang tradisjon som både stueplante og hageplante.

Alle mammaer fortjener blomster på morsdagen. En søt Stuehortensia med blondekant på blomstene vil garantert bli satt pris på, enten det er hvitt, rosa eller blått som er hennes favoritt.

Stuehortensia, hagehortensia eller bare Hortensia -Kjært barn, mange navn.

Stuehortensia er en lett kjennelig plante med sine store blomsterstander, og har lang tradisjon som både stueplante og hageplante. Den er også kjent som planten som kan bytte farge på blomstene, som oftest fra blått til rosa. Den er mye brukt som sommerblomst i krukker, siden den krever milde vintre for å overvintre ute. Da kalles den ofte Hagehortensia, men dette er altså den samme planten som brukes inne. Når våren kommer, kan morsdagsgaven settes i hagen. Stuehortensia nyter sommeren ute, den klarer både lite sol og mye fuktighet.

En god bordblomst

Stuehortensia er ideell som bordets midtpunkt, siden den er kan være for stor for vinduskarmen. Greinene nederst kan også være synlige, siden de mister bladene på disse greinene under kjøleperioden. Planten har nemlig gjennomgått både varme og kalde dager før den står i butikken; Stuehortensia danner blomsterknopper når temperaturen synker, slik den naturlig gjør på høsten. Så går knoppene i hville en periode uten å utvikle seg til blomster. Etterhvert gå de ut av hvilen, og dette går raskest om temperaturen er lav. Derfor settes temperaturen i veksthuset ned til under 10 grader i flere uker. Etter dette trenger plantene vanlig stuetemperatur igjen for å få blomstene til å springe ut. Til sammen står Stuehortensia i veksthuset i opptil 9 måneder. Den er derfor en billig plante å kjøpe, med tanke på den lange utviklingstiden.

Slik får du langvarig glede av Stuehortensia

  • Ikke la hortensiaen tørke ut, men det skal ikke stå vann i bunnen
  • Bruk en potte som er høy nok og vid nok, så unngår du søl
  • Stuehortensia kan stå solrikt, men om sommeren trives den best i halvskygge slik at bladene ikke får sviskader.
  • Hortensia er en ”sulten” plante: gi gjødsel annenhver uke, eller bruk svak gjødsel ved hver vanning.
  • Når det er bare en blomst igjen på planten, kan du trikse litt og klippe av blomsten og sette den i vase, tipser OBP. Blomstene holder seg lenge, og er også fine etter at de egentlig har visnet.