Morsdag feires i Norge hvert år andre søndag i februar. Om du er av dem som feirer stort eller lite - en liten blomst eller plante til mødrene der ute hører med på morsdagen.

Morsdagen er den ene dagen i året forbeholdt alle mødre – ens egen mor, mormor, familiens kvinner og alle som har vist omsorg for familiens barn. Finn på noe hyggelig for å fortelle at moren i ditt liv er viktig for deg!

Det er koselig å bli satt pris på!

Velg blomster eller planter som blir satt pris på, i farger eller stil mor liker. Foreldre yter mye hver dag og et hyggelig kort, en blomst, en oppvask som forsvinner eller en innkjørsel som blir måkt helt av seg selv kan gi en litt ekstra god dag til den som vanligvis tar disse jobbene. Blomsterbuketter er hyggelige, men planter i potter som varer lengre kan være din mors spesielle kjærtegn.

Hva skal du se etter når du handler planter til mor?

  • Større potte gir mindre stell. Se gjerne etter planter med litt større potte, mer jord gjør det lettere å holde jevn fuktighet.
  • Friske, fine, ferske planter er lettest å holde fine hjemme. Spør når planten kom til butikken, og unngå planter som står i trekk eller er plassert «farlig» i butikken.
  • Skal du spandere en potte? Velg gjerne en selvvanningspotte, eller en romslig pyntepotte med plass til drenering (som leca) eller vannforråd (som oasis)
  • Om planten ikke skal foræres med en gang, åpne opp og gi den lys og luft mens den venter.