Ministjernene er svært populære, og omfanget øker år for år. Det er kanskje fordi de er så lette å dekorere bord og interiør med?

Ministjernene er som veskehunder; de får plass hvor som helst. De er perfekte til smale vinduskarmer, i hylla ved siden av et bilde, på skrivepulten og på det lille kjøkkenbordet. Ministjerner i alle farger blir stadig mer populære.

Julestjerner på bordet

Bordet kan være pyntet til familiemiddag eller til juleballet, julestjernen passer inn uansett om stilen er tradisjonell eller chic og moderne. Du trenger ikke la julestjernen stå i den vanlige potten sin. Bruk vaser og store pyntepotter med oasis og lag originale dekorasjoner. Blomster på bordet gir alltid varm atmosfære, og det trenger ikke være stort og vanskelig. Lag en velkomstgave ved å sette en grein av julestjerne i en liten glassvase, og knyt rød hyssing rundt. Legg en kongle malt med litt spray-snø ved siden av for ekstra rustikk følelse. Du kan også fordele små ministjerner utover bordet, sammen med for eksempel noen greiner med glitter. Du glemmer vinter og grå dager med litt pynt og glitter på bordet.

Internasjonal juleblomst

I Norge har julestjernen vært nummer 1 blant juleblomstene i mange år. Den er en populær gaveblomst, og finnes i nesten alle hjem på denne tiden. I Norge kjøper vi årlig 5 millioner julestjerner, og i Europa over 100 millioner! Det er ikke bare i Norge og Europa at julestjernen er populær, den har internasjonal popularitet; du finner den i vinduskarmen i både Egypt, Australia, Kina, India, Japan, Korea, Sør Afrika, Taiwan og Tyrkia. Og tallet på stjernefrelste land bare stiger, uavhengig av om den er kjent som «julestjerne» eller «Ataturk’s blomst’. Julestjerner skaper bro over tradisjoner og kulturelle forskjeller. Folk samles rundt bord pyntet med julestjerner verden over.

 Plassering og pleie av julestjerner

  • Vanning: La jorden tørke opp mellom vanningene, uten av den blir støvtørr. Når den blomstrer kan den trenge vann annenhver dag om den står varmt.
  • Temperatur: Vanlig romtemperatur, 20-22 grader. Velg en vinduskarm uten radiator under.
  • Den beste plasseringen er i et lyst rom, da beholder den de flotte fargene sine best.
  • Julestjernen trenger ikke gjødsles de første ukene, da har den nok næring i jorden.
  • Gi gjødsel 1 gang pr mnd. etter jul.