Mange mener at Magnolia er det treet som har de aller vakreste blomstene av alle. Dette blir nok en personlig vurdering, men det som er sikkert er at Magnolia er et eksotisk innslag i hager mange steder i landet - langt flere enn mange er klar over.

Magnolia blomstrer veldig tidlig på våren. Den blomstrer på bar kvist, det vil si før bladene har begynt å vokse ut. Mange påstår at Magnolia er det vakreste treslaget vi har, når man ser på blomstene. Magnolia finnes i flere varianter og krysninger, og har derfor utviklet ulike former for vekst og blomster.

Det finnes veldig mange sorter av dette eksotiske treet. Noen er hardføre (H4), og kan trives flere steder i landet vårt. Den bør plantes på en lun og solrik plass, med godt drenert moldrik jord.

Magnolia fikk sitt navn etter den franske botanikeren Pierre Magnol, som levde på slutten av 1600-tallet, men historien går antagelig svært langt bak i historien: Det er funnet fossiler etter dette fantastiske treet, som er datert 20 millioner år tilbake.