Liljen er blomsten som selv med bare en enkelt blomsterstilk er en hel bukett alene. Dekorer, plukke blomster og strå, prøv deg på nye varianter med liljen som sikker støttespiller!

Sommerlige buketter med lyse liljer

Liljer kommer i de mest lekre farger, og få blomster kan måle seg med liljene eleganse. Mange forbinder liljer med litt stive, formelle buketter til formelle anledninger.  Myk opp stilen med en sommerbukett, blandet med selvplukkede blomster fra hagen eller skogturen. Marikåpe, Storkenebb, Hundekjeks, Lupin og prestekrager forsterker sommerfølelsen og gjør buketten luftig og fyller opp mellom de store liljeblomstene.

Bruk liljene i hagen

Har du liljer i hagen, kan du fint klippe av noen stilker og sette i vase. Klipp stilken slik at det sitter igjen noen blader nederst. Bladene som sitter på stilken du har kuttet av fjernes. Det er lurt å skjære et nytt snitt på skrå med skarp kniv, siden hagesaksen ofte gir et litt rufsete snitt. Sett liljene i kaldt vann. I butikken kan man få kjøpt snittblomstnæring på flaske, på samme måte som du kjøper næring til potteplantene. En annen måte å bruke liljene på, er å kutte blomstene av stilken og legge de i en skål med vann. De vil holde seg i flere dager, og blir en leken dekorasjon på sommerbordet.