Vårens flotteste løkblomstring kan du få til i krukker og kar, like godt som blomsterbed. Legg gjerne løken lagvis!

Er du glad i vårens blomstring, med løkblomster i alle farger som spirer mellom vårgrå jord og busker som enda ikke har begynt å skyte nye skudd? Lag krukker med vårblomstrende løk, det er en flott aktivitet nå om høsten. Hele familien kan være med å eksperimentere med løk i ulike farger og størrelser, med blomsterløk er alle kombinasjoner lov. Planter man i krukker kan man plante sent i sesongen, så lenge man har jord som ikke er frossen og lar seg jobbe med.

Løk lag på lag

Blomsterløk bringer glede når de spirer og når de blomstrer, men ofte kan blomstringen føles kortvarig. Dette løser du ved å plante ulike løk sammen i samme krukke. Store løk plantes lenger ned enn små, løk som blomstrer i april plantes sammen løk som blomstrer i mai. Lek og prøv deg frem, belønningen får du når snøen atter smelter til våren. Planter du i flere etasjer kan det være lurt å ikke sette løken alt for tett, slik at det er plass til hver og en etterhvert som de spirer.

Høstløk bør settes nå om høsten, løken trenger en kjøleperiode for at blomstringen skal begynne. Krukkene kan derfor gjerne stå ute, men sett dem lunt. Drenering kan være vanskelig når jorden fryser, og blomsterløks verste fiende er å stå i våt jord. Et snødekke er bra, men stadig ny snø som smelter vil gjøre jorden for våt. Krukken har ikke behov for lys før løken begynner å vokse, så kjeller, garasje eller overvintring under tak er ikke et problem. Husk bare å ta dem frem til lys og vanning når vår, varme og daglengde øker på våren!

Vinterens beste gaver?

Hva er mer spennende enn en gave som gleder flere ganger? Krukker med blomsterløk er den perfekte gave til høstbarn, og julegaven til den som har alt. Fyll en krukke med jord og blomsterløk, så kan mottaker glede seg til å se hva du har fylt krukken med når våren kommer.