Vet du at stauder også kan egne seg i krukker på veranda, og som beplantning i leiligheter med blomsterkasser? Norske staudeprodusenter velger hvert år ut et staudetema vi andre trenger å lære mer om. I 2016 var tema stauder i krukker, og tema er selvsagt fremdeles minst like aktuelt!

Krukker + stauder = sant

En samplanting med stauder gir nye opplevelser gjennom hele vekstsesongen. Utnytt dette best mulig ved å plante staudene i krukker. Velg planter som endrer seg gjennom sesongen. De trenger ikke blomstre samtidig! Bytt ut en eller flere sorter gjennom hele sesongen. I samme krukke kan du for eksempel ha en vår- og sommerblomstring og en ettersommer- og høstblomstring. En god staudekrukke kan du ha i mange år. Se mer om alle mulighetene staudene gir i vedlagte artikler fra Staudegruppa. Her får du supre tips til sorter som du kan plante ut i krukkene dine.

Krukker + stauder = sant (side 1)

Krukker + stauder = sant (side 2) 

De norske staudeprodusentene velger hvert år ut ulike staudeplanter som fortjener mer fokus – stauder som vi bruker for lite, og som tåler ulik bruk i norsk klima godt. For 2016 er tema samplantinger, spesielt i krukker. Eksempler på stauder i krukker: