Borddekorasjoner med naturmaterialer gjør julens selskaper festligere

En stor fest handler ikke bare om maten. Et pent dekket bord utgjør en stor forskjell, og blomster er et viktig element. Friske blomster er mat for sjelen, noe som gjør ethvert middagsbord et sted å dvele ved og elske. Om høsten og vinter er fargerike julestjerner vakre borddekorasjoner. Med sine slående fargesterke brakteer og allsidige fasonger og størrelser, er de den perfekte bordpynt. Dekoratørene hos Stars for Europe viser her et utvalg av naturlige dekorasjoner med forskjellige fargede julestjerner.

Naturlig sjarm med håndlagde detaljer og delikate rosa julestjerner

Et rustikk trebord, sementgrå vegger og et upyntet nåletre danner sammen bakgrunnen for dette naturpregede festbordet. De sarte rosa julestjernene passer perfekt sammen med det rustikke brune bordet og pottene, og helheten fremheves av de enkle, svarte serviset. Håndlagede juletrær i papir tilfører leken eleganse.

Prikken over i’en

For å lage papirtrærne trenger du solid papir i forskjellige farger og mønstre, en linjal, saks og en blyant.
Tegn to likebeinte trekanter på papiret med en linjal og blyant, hver med en bunnlengde på 12 cm og høyder på 22 og 16 cm, og skjær dem ut. Merk deretter de vertikale midtlinjene til begge trekanter. Skjær i den større trekanten nedenfra med 14 cm og den mindre ovenfra med 2,5 cm. Til slutt skyver du trekantene forsiktig inn i hverandre loddrett slik at nederste kant begge står støtt.

For å lage bestikkholdere med papir, tegner og kutter du ut en likebeint trekant med en nedre sidelengde på 12 og en høyde på 22 centimeter. Deretter lager du to parallelle snitt noen få cm fra underkanten, hver om lag 6,5 centimeter lange, og skyver bestikket gjennom. Ferdig!