Vis meg hvilken rødfarge på julestjernen du liker best, og jeg skal fortelle hvem du er!

Velg en av de fire rødfargene

Se nøye på bildene, og finn din variant av rødt. Ta en rask beslutning om hvilken du liker, ikke tenk på om fargen matcher deg, huset ditt eller annet. Fargenyansene som passer deg best, forteller mye om hvem du er. Forklaringen på fargene finner du nederst på siden.

Fargen rød og julstjerner

Rødfargen utstråler varme, atmosfære, vitalitet og liv. Forskere har forklart hvorfor; rød inspirerer og gjør oss glade, stimulerer muskler og hjerte, gir oss energi, formidler optimisme, selvtillit og styrke. Dette er forklaringen på hvorfor vi, i de mørke månedene på vinteren, liker å omgi oss med nydelig røde julestjerner, ved å dekorere eller gi dem som gaver. Rødt gjør at vi føler oss vel!

Rød er også den tradisjonelle fargen på julestjerne. Selv om julestjerne er tilgjengelig i mange ulike farger, er 80 % av de solgte julestjernene røde. Det ser ut som at vi har et iboende behov for den livlige, røde julestjernen, spesielt gjennom de lange, mørke månedene om vinteren.

Ikke alle rødfarger er like, men alle er like bra

Ikke alle rødfarger er like. De ulike variasjonene av rød som ren rød, rød med gult i, rød med brunt i eller rød med blått i representerer ens individuelle humør og ens karakteristiske trekk. Det er mange ulike nyanser av rød i naturen. Det finnes en rødfarge for ethvert humør. Det personlige valget av farge er alltid et riktig valg. Dette er fordi vi alltid velger den nyansen av fargen som harmonerer best med oss selv.

Fargetestens far

Dr. Max Lüscher, sveitsisk professor i psykologi, utviklet denne fargetesten for å gi innsikt i hvordan vårt selvbilde er, og vår evne til å takle stress. Han mener at rødfargen er den mektigste av alle farger.

Fargetest rødfarger

Resultat – hvilken type er du?

1. Du foretrekker den brunlige rødfargen over de andre tonene av rød. Dette er myk, varm brun tilsatt en livlig, ren rød. Livligheten til rødfargen blir dermed dempet. Den brunlige røde indikerer et behov for rolig fredfullhet. Argumenter og kontrovers unngås så mye som mulig. Gi deg hen i behovet for fred og stillhet, men ikke unngå diskusjoner som er nødvendig for å finne fruktbare løsninger på problemer.

2. Din personlige favoritt er rød med en blålig tone i. I denne varianten av rød er den kraftfulle energien til rødt undertrykt og redusert – holdt under kontroll. Den blålige tonen av rød står for kontrollert styrke. Denne tonen brukes på steder som skal avspeile verdighet og kompetanse eller makt og rikdom.

3. Du foretrekker ren rød over alle rødtoner. Ren rød er den optiske inkarnasjon av sunn styrke og spontanitet. Ren rød står for energi og vitalitet, for aktivitet og eventyrlyst. De som elsker den mektige, energiske tonen av rød ser seg selv som sterk og er selvsikker.

4. Din personlige rødtone er en rødfarge med gult i. Av alle farger er det den oransjerøde fargen som uttrykker ønske om uavhengighet og om muligheten til å gjøre hva en selv vil. Folk som foretrekker denne fargen bør passe på at deres ønske om uavhengighet ikke går ut over deres evner i jobbsammenheng.
Viktig: for din indre balanses skyld, pass på at du slapper av skikkelig og jevnlig.