Fyll hagen med blomstrende, lettstelte stauder. Stauder er valget for frodige, lettstelt hage, som i juni kan eksplodere i flotte farger og grasiøse former!

Staudene gir farge og innhold til hagen

Lyst på frodige planter og blomstring i hagen hele sesongen? Det store utvalget av stauder gjør at vi kan få en hage med et spennende innhold fra april til  oktober. Stauder trives under ulike forhold, slik at du kan finne favoritter både til den soltørre plassen og det skyggefulle hjørnet. Stauder krever lite og gir mye tilbake; de er de som gir innhold til hagen. Stauder er flerårige planter;  de visner ned om høsten men overlever vinteren og blomstrer på nytt hvert år.

Junistauder

Staudene som blomstrer nå i juni er noen av de mest kjente og kjære; Akeleie, pioner, ballblomst, Hageblåpute og Løytnantshjerte. Det kan ligge mange minner bak disse plantene; bestemors hage, skoleferie og lange sommerdager. Du trenger ikke ha en romantisk hagestil for å ha disse plantene; de blir flotte overalt! De lave, putedannende plantene Hageblåpute og Hagesildre kan henge ned fra en liten støttemur eller bre seg utover i et steinbed med strenge former. Akeleier er flotte i potte; gjerne i kombinasjon med prydgress, Alunrot eller Hosta.

Stell av stauder

  • Plasseres i sol eller halvskygge
  • Gi dem vann de første par ukene etter at de er nyplantet. Når de har etablert seg, trenger de sjelden ekstra vanning
  • Stauder er ikke like næringskrevende som sommerblomster. De setter allikevel pris på om du blander inn gjødsel i jorden når du rydder i blomsterbedet på våren. God gjødsel gir både næring og bedre jordstruktur.