Julekalender er en elsket juleforberedelse for mange, enten det er store håndarbeidsprosjekter eller en enkel sjokoladekalender som er årets utgave. OBP gir deg noen av våre beste, selvsagt blomsterinspirerte, tips for den som ønsker å lage sin helt unike kalender:

Har du lyst til å lage din egen adventskalender? Her er tre ideer du lager hjemme med ting du kanskje allerede har.

Denne første er planker satt sammen til en plate og beiset. Her er kunsten å være akkurat så nøyaktig som det passer deg; pirkete og jevn, eller røff og ujevn. 24 spikre er kroker til å henge små poser, f.eks med julepynt og julestjerner. Et lite kunstverk hele advent!

Stålvaier formet til juletre former julekalender nummer to, og små pakker er bunnet fast eller festet med klesklyper. Har du enkle kleshengere av metall? Disse er fine å sette sammen til dette juletreet!

Julekalender nummer tre er hakket mer avansert. En solid stang er anker for 12 plankebiter av økende størrelse (fra ca 30 cm til 70 cm) med hull i midten tres på stangen. Mellomrommet mellom plankene/»grenene» får vi ved å tre et solid rør mellom plankebitene. Røret må være hårfint større enn stangen og kappet i avstander på 10-15 cm. Pass på å forankre treet godt i en tung fot, f.eks støpt betong, dette treet kan være vondt å få over seg. Dekorer som på bildet – pappkopper med adventsoverraskelser henges med tråd fra «grenene», mens oversiden dekoreres med julestjerner.

Øverste bilde i artikkelen er kalender nummer fire, enkel og svært dekorativ i vinduskarmen. Finn en solid gren ute, og heng den i vinduskarmen. Til grenen fester du advents 24 små overraskelser. Dekorer gjerne med julestjerner.

God adventstid!