Ingenting er som når årets mest koselige høytid inntreffer - julen. Enten du er minimalist eller maksimalist er dette tiden for å gjøre det koselig hjemme. Blomster er en selvsagt del av pyntingen.

Når dagene blir kortere og nettene mørkere kryper vi inn, og når passer det bedre å ta meRosa Cyclamen i interiørd seg det grønne interiøret, plantene som en del av vinterhiet vårt? At planter gjør hjemmet koseligere, demper stress og renser luft er velkjent, så her gir vi deg et knippe gode forslag til ditt grønne juleinteriør:

Cyclamen, alpefiol. Enten du foretrekker lilla, rosa eller hvite blomster passer alpefiolen godt inn. Minialpefiolene er også perfekte å dekorere adventskranser med. Alpefiolen er ikke den letteste å få til å trives inne i mørkt rom lenge, men den holder seg fin noen uker, og vil som som en staude kunne komme tilbake om den får hvile i et kjølig rom frem til lysere dager igjen kommer.

Hjerte i eføyGrønnplanter er kanskje ikke det første vi tenker på i forbindelse med julen, men det bør vi kanskje vurdere en gang til? Eføy i hjerteform, og gjerne i en potte i gull eller kobber, er perfekte til jul og høytid. Har du et kreativt øyeblikk kan du kanskje tvinne inn en rad ledlys (pass på at det er lys som ikke blir varme). Eller kanskje, som på bildet, sette små potter av pletter i luften (Muehlenbeckia) og eføy Enkel adventsstakei glass og tvinne rankene fast i en tradisjonell smijernsadventsstake? Eføy og pletter i luften er av grønnplantene som kan trives innendørs. Pass på å vanne moderat – med lite lys kommer også et lavt behov for vann.

Julestjernen er en selvsagt venn i julen, enten man liker å starte med den rosa Princettia tidlig i november, eller venter på de røPynt der du kan - skuffer og gamle krukker er supre til juledekorasjoner!de, hvite og gyldne når det nærmer seg desember. Julestjernen er en av potteplantene som liker seg best innendørs, og de kan holde seg fine lenge. Hva med å pynte i møblene? Sett pottene i solide plastposer (brødposer fungerer ofte fint), så kan du vanne uten bekymringer uansett hvor planten er satt. Når vi mislykkes med julestjerner er det som regel en av to årsaker: Den har fått for mye vann, eller den ble for kald på vei hjem fra butikken. Kjøp aldri julestjerner som står i trekk ved døren til butikken, og pakk den alltid inn på hjemveien. Julestjerner vil ikke under 12-15 grader, men en avis og et blomsterpapir gir god lokal isolasjon på hjemveien.

Asalea er nordmenns julefavoritt nummer to. Også asalea finner du i mangeRosa asalea i vase fargevarianter, fra tindrende adventslilla via rosanyanser til rene hvite farger. Asalea liker spesielt lite godt å tørke ut, så hold den unna panelovner, stearinlys og vann jevnlig. Da kan din asalea stråle gjennom hele vinteren. Klarer du å stelle den gjennom vinteren og lar den stå ute neste sommer, kan det skje at du klarer å få den til å sette nye knopper og blomstre igjen neste jul.