Visste du at ildtopp er en like lettstelt blomst utendørs som innendørs?

Ildtopp er en super plante ute i sommervarmen!

Valg av blomster og planter til krukker og hage er valgets kval for alle hageinteresserte landet rundt. Visste du at også ildtoppen, i likhet med mange av våre tradisjonelle stueplanter, kan være kjempefin å bruke ute? Den er tolerant for mange sommertemperaturer, og mindre krevende enn mange sommerblomster i forhold til jevnhet av vann og næring. Ildtopp kan oftere klare seg godt mens du drar på ferie. Det finnes mange arter av ildtopp, men den som er best kjent hos oss er Kalanchoe blossfeldiana.

Den finnes i mange intense farger og fasonger, og bruken lar seg lett variere etter sesong, interiør og humør. Skal du bruke den utendørs er det viktig å la den tilvenne seg vekstforholdene utendørs langsomt; en lun plass i skyggen, med gradvis mer sol og vær, vil sikre at din ildtopp ikke får sjokk i møte med klima ute. Husk også at ildtopp ikke kan overvintre ute, og bør tas inn i god tid før frostnettene kommer smygende, hvis du ønsker å beholde planten i mange år.

Hold din ildtopp fin gjennom sommeren:

  • Ildtopp bør stå i svært godt lys om våren og gjennom sommeren. Unngå likevel direkte sollys.
  • Settes litt kjøligere om høsten og vinteren. Det kan holde å sette den i en vinduskarm.
  • Fjern alle visne blomster.
  • Vannes jevnlig om sommeren, sånn at jorden er litt fuktig, men aldri våt. Vann mer sparsomt om vinteren, planten bruker mindre når den får mindre lys og varme.
  • Gjødsles med flytende gjødsel hver tredje uke i vekstsesongen

Om bladene blir røde, har ildtoppen fått mye sol, eller har blitt utsatt for tørke. Rødfargen i bladene er ofte plantenes egen solkrem, som beskytter dem mot intens stråling.