Hortensia, med det botaniske navnet Hydrangea macrophylla, er en sulten plante med stor appetitt på vann og næring. Kanskje ikke så rart, med et navn som betyr tørst plante med store blader?

Hydrangea macrophylla

Beskrivelse: Blomstene hos stuehortensia er samlet i store blomsterstander. Blomsterfarger: Hvitt, rosa, rødt, lilla, blå, og en mengde forskjellige nyanser av disse. Stuehortensia har store mørkegrønne blader, og kan bli 50 cm høy. Om sommeren selges planten som Hagehortensia. Dette er akkurat samme art som stuehortensia, men det brukes større potter slik at planten kan vokse seg større. Det brukes også ofte andre sorter, som bedre tåler vær og vind.

Vanning: Stuehortensia vil ha jevn fuktighet. De store blomstene og bladene trekker mye vann, og den bør absolutt ikke tørke ut.
Plassering: Stuetemperatur eller kjøligere. Sett planten lyst, men ikke i direkte sol om sommeren. Sett stuehortensiaen ute på verandaen om sommeren, den klarer seg fint med våte somre.
Gjødsling: Hortensia er en ”sulten” plante: gi gjødsel annenhver uke, eller bruk svak gjødsel du kan bruke ved hver vanning.