Bruk blomster og planter for å lage dine fineste juledekorasjoner! Kreer landskap, skap stemninger og lek deg frem til en strålende fargerik julefeiring.

Dekorasjoner med lys og minijulestjerner

Å dekorere med julens blomster gir rom for stor kreativitet. Her har vi bygget landskap med blomster og julefigurer kombinert med ledlys – magi og julestemning på liten plass. Dekorasjonene er like flotte å henge opp hjemme som å ta med seg som gå-bort-gaver og julegaver.

Engledekorasjon til jul og advent
Små dukkemøbler lager fine miljøer i slike store dekorasjoner.

Hobbyprosjekter for store og små

Hele familien, store og små, kan delta når dekorasjonene skal lages, ettersom dette er dekorasjoner som krever lite verktøy og kompliserte prosedyrer, men derimot kreativitet og lekenhet. Alt du trenger er en beholder, krukke eller kolbe, minijulestjerner, og gjerne minibartrær, kunstsnø, julefigurer, og ledlys.

Lag morsom dekorasjon med engler og hvite julestjerner, trinn-for-trinnbeskrivelse her! 

Opplyst vinterlandskap med julestjerner i glasskolbeJuledekorasjon som kan henges opp

Med lys og julefigurer kan du fortelle et juleeventyr med denne glasskulen. Flott som gave eller dekorasjon hjemme!
Plasser helst kulen lyst og heng den slik at den kan beundres fra alle kanter.
Alt du trenger for å lage denne kreasjonen er en glasskule med åpen side, et sterkt tau eller annet oppheng, en julestjerne med potte, grener og kvister, kongler, LEDlyslenke og julefigurer etter preferanse. Kunstig snø kan være fint.
Slik gjør du det: Heng opp glasskule i egnet arbeidshøyde. Plasser biter av tre og kvister som en base i dekorasjonen. Dander lyslenken i basen. Sett en julestjerne i en pyntepotte og plasser denne mellom grenene. Dekorer med julefigurer, kunstig snø og kongler. For ekstra effekt vil det være vakkert å benytte en lang, fleksibel gren som strekker seg fra basen og tvinnes oppover i opphenget utenfor glasskulen. Juster høyde på oppheng av kulen – og du er ferdig!

Juledekorasjon med gjenbruk av lyktFinn frem en lykt og lag en lysende juledekorasjon inne!

Et helt lite vinterlandskap kan få plass i lykten. Lykten kan både henges opp og plasseres på bord eller gulv, og har i forhold til glasskulen den fordel at en flat underside gjør den litt lettere å dekorere. Midt i lykten har vi plassert en julestjerne i tett potte. Små julefigurer, ledlys, kongler og gjerder utgjør resten av landskapet.
Det er viktig å tenke på at lykten blir relativt tett når den er lukket, så hvis den står utsatt for direkte sollys eller andre varmekilder kan den bli for varm for plantene på innsiden.
Vann planten som vanlig, og pass nøye på at det ikke blir stående vann i potten. Vann heller oftere og mindre enn å risikere at jorden blir for våt over tid. Hvis det dugger på innsiden av lykten er dette et tegn på at fuktigheten er for høy.

Juledekorasjon i en skuffJuledekorasjon med gjenbruk

Ved hjelp av en boks, gjerne en treboks, kan du lage en toetasjers dekorasjon. En skuff fra en kommode er perfekt til dette. Plasser en julestjerne med tilhørende potte inne i skuffen eller boksen, og dekorer området rundt etter smak – vi har brukt små gjerder og juletrær, sammen med dyrefigurer. Litt kunstig snø på slutten setter en flott spiss på dekorasjonen. Plasser gjerne et lite tre på toppen, dekorert med ledlys, sammen med modellhus eller andre juledekorasjoner du har.