Roser kan også komme i potte! For mange er roser den mest betydningsfulle blomsten til feiring av valentinsdagen, velg den du selv liker best til din kjære!

Roser setter stemningen for en hyggelig stund

Rosene som varer lengst kommer i potte – potteroser til din Valentinsfrokost er perfekt følge <3

Feire din kjære med en hyggelig frokost, blomster setter stemningen også til morgenen valentinsdagen. Roser finnes i farger fra gult og hvitt til rosa og rødt, i sarte pasteller og påståelige knallfarger, til lune mørke nyanser. En rosebukett er et velkjent symbol, men hva med å velge også litt mer holdbare roser i potter? Fra de minste miniroser til store planter er et mangfold av roser klare til din feiring.

Potteroser krever ikke mye stell

Ta bort visne blomster og blader fortløpende, og plasser den i en vinduskarm uten varmeovn i umiddelbar nærhet. Jevn fuktighet, men ikke for mye vann, kan være fordelaktig for unge roseplanter.

Potteroser trenger gjødsling bare hvis den setter nye skudd. Gi da en svak oppløsning en gang i uken i vekstperioden. Det er ikke nødvendig å gjødsle om høsten.

Utplanting

Utplanting er best når det ikke lenger er noen fare for frost. Roser foretrekker en lys og solrik vokseplass med godt le. Etter utplanting vannes det godt og jevnlig, til plantene har fått et godt feste.