Et fåtall av plantene vi bruker i Norge gir mer enn et mildt ubehag ved inntak. Det er imidlertid viktig å kunne innhente den mest oppdaterte informasjonen til enhver tid, og den er det HelseNorge som formidler. Finn linken i artikkelen.

Det hender at både store og små lar seg friste av planter med vakre farger og fristende bær. De aller fleste planter i Norge er lite giftige og vil ikke gi noen symptomer ved en liten smak. Andre planter kan inneholde irriterende plantesafter som kan gi både hud- og mage/tarm-reaksjoner.

Noen få planter kan gi alvorlig forgiftninger hvis de smakes på. Listen omfatter ikke bare giftige vekster, men også tradisjonelle matvekster, det er dermed også mulig å finne informasjon om vanlige og tradisjonelle planter. OBP svarer ikke på spørsmål om giftige vekster, men henviser alle henvendelser til Giftinformasjonen, da de har ansvar for kontinuerlig oppdatert kunnskap på området.

 

Linken til Giftinformasjonen i Norge, som også omfatter mye utover planter, slik som kjemikalier, insekter, legemidler og rusmidler, er https://helsenorge.no/Giftinformasjon. Telefonnummer til denne tjenesten er 22 59 13 00, og telefonen er døgnbemannet.

 

Informasjonen i denne artikkelen er hentet fra helsenorge.no