Småklokker gir deg bedårende blåklokker hele sommeren, blomstrende i blått og hvitt.

Som blåklokkeengen

Småklokken (Campanula cochlearifolia x hybrida ‘Spring Bell’) får deg til å tenke på humlesurr fra blåklokkene på sommerens blomstereng. Den søte klokken blir 15-25 cm høy og danner tuer som brer seg sakte utover. Den finnes også i hvitt. Den tåler ruskevær, og blir en flott plante til 17.mai -krukken. Dette er en hardfør staude hos oss, som nå også er tatt i bruk som dekorativ plante for krukker og balkongkasser. Setter du småklokken i blomsterbedet for overvintring, vil den blomstre igjen i juni neste sommer.

Småklokken blomstrer hele sommeren

Hvit småklokkeSmåklokke ‘Spring Bell’ har sterile blomster som står lenge før de visner, og de vil heller ikke danne frø. Planten vil derfor fortsette blomstringen hele sommeren. Å lage modne frø er alle planters mål; da kan de slutte å lage blomsterknopper. Å knipe av visne blomster vil ikke bare få planter til å se penere ut, du vil også forlenge blomstringen fordi planten vil lage nye blomsterknopper, tipser OBP.

Krukker med småklokke

En stor krukke kantet med småklokke ‘Spring Bell’ alene er som et friskt fossefall. Vil du forsterke inntrykket av blomstereng, planter du småklokken sammen med hvite margeritter og prydgress. Hvite Petunia, blå Småklokke og hengende Eføy eller Pletter i luften (Muhlenbeckia) blir også flott. Vil du ha krukker med et litt tøffere inntrykk, kan du bruke svarte Petunia, sammen med hengende Dichondra ‘Silver Falls’ eller praktspSmklokkeCampanulacohleariifoliaSpringBell7ragle. Småklokken er også super å ha sammen med små busker, som små flettede piletrær.

Slik steller du Småklokke

  • Sett planten i sol eller halvskygge
  • Småklokke trenger jevn fuktighet
  • Knip av visne blomster
  • Det er gjødsel i pottejorden, slik at du ikke trenger å gjødsle ekstra de første ukene. Bland inn langtidsvirkende gjødsel i krukken, eller gi svak flytende næring ved vanning.