Når det er mørkt om morgenen trenger vi blomster i flotte farger. Vi blir alltid glad av blomster! Blomster har en positiv effektiv på oss mennesker som det er vanskelig å måle, men som allikevel er uvurderlig. Blomster hjelper oss til å tenke positivt.

Glade buketter

En blomsterbukett for å lyse opp mørke morgener og kvelder blir aldri feil. Vi blir alltid glad av blomster! Blomster har en positiv effektiv på oss mennesker som det er vanskelig å måle, men som allikevel er uvurderlig. Blomster hjelper oss til å tenke positivt. Ikke minst er de vakre fargene på blomstene med på å gi oss energi. Gå innom blomsterbutikken på vei hjem fra jobb i dag og kjøp med deg en fin bukett, oppfordrer Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Stort utvalg av snittblomster

I butikken kan du finne roser, Alstromeria, krysantemum, Gerbera, Friesia og liljer, for å nevne noe av det store utvalget som finnes. Liljer, som er en av verdens mest elskede, eldste og mest brukte planter både dufter godt, er lettstelte, og har stor variasjon i blomsterfarge og form. Nå er vi også inne i tulipansesongen, og vi kjøper over 80 millioner tulipaner hver sesong! – En blomsterbukett på kjøkkenbenken setter farge på trøtte morgener! -mener vi i Opplysningskontoret for blomster og planter

Stell av blomster i vase

  • Ha lunkent vann i en vase, og ha i holdbarhetsmiddel for snittblomster i vannet. Middelet inneholder næring og antibakterielle stoffer som hindrer at snittflaten tettes igjen
  • Skjær stilkene på skrå. Dette gir en større snittflate som stilkene kan suge vann fra og deler av snittet kommer opp fra bunnen av vasen. Tulipaner og løkblomster med myk, urteaktig stilk snittes rett over.
  • Fjern alle bladene som vil komme under vann før du setter stilkene i vann
  • Sett vasen kjølig om natten, så holder blomstene lenger
  • Planter med lange stilker kan kuttes korte, slik at de passer i yndlingsvasen. Det er du som bestemmer!