Ingenting er hyggeligere enn et pent dekket julebord. Se våre inspirerende forslag, og husk at alle julens blomster skaper ekstra god stemning på julebordet!

Enkelt eller avansert – med blomster og lys kan det nesten ikke gå galt med pynting av julebordet. Se våre vakre borddekorasjoner og bli inspirert!

Det er lett å sette en pen bukett på bordet når det er fest, men lavere dekorasjoner, slik som minijulestjerner og andre miniplanter, lar gjestene se hverandre over dekorasjonene – og det er viktig når vi møtes til fest. Tenk på hva du har – julekuler kan dekke bordet like godt som juletreet, lekefigurer som barna har flyttet fra, nips som kanskje ikke lenger pryder huset – bare kreativiteten setter begrendningen for hvordan vi dekker til festbordet.

Julestjernen er en av våre mest holdbare og lettstelte julefavoritter. Den kan brukes som snittblomst i dekorasjoner, eller dekoreres i små og store plantinger. Fargene er mangfoldige, men intense farger og stjerneform gjør at alle kombinasjoner blir lekre. Kuvertblomst er en måte å gjøre julebordet festligere, enten stilen er leken, klassisk eller stram.

Redd for allergi og forgiftninger? Julestjernen har et ufortjent dårlig rykte. Den er svært lite giftig, på tross av at smaken er vond. For de som kjenner på allergi kan det være et godt tips å spørre i blomsterbutikken etter hvilke sorter som blomstrer sent, og ellers se etter planter der blomsten ikke er sprunget ut. (Blomstene er de små gule knappene midt mellom de fargede hvite, rosa og røde bladene). Blomsterknoppene kan også brekkes av, men pass da på at plantesaften får tørke godt inn før du dekker bordet med stjernene.