Gjestene er på vei, maten står i ovnen, og bordet skal pyntes. Å ha blomster på bordet gir en følelse av fest, en anledning utenom hverdagen. Blomster på bordet er en gammel og fin tradisjon for å vise at man setter pris på gjestene. 

Blomster på bordet setter stemningen når familie og venner samles på julens høytidsdager

Blomster på bordet setter stemningenLag et festbord!

Blomsteroppsatsene på et middagsbord bør være lave, slik at gjestene ser hverandre. Friske planter inneholder vann og er ikke like brannfarlige som tørre dekorasjoner. Dekoratørene hos Finn Schjøll blomsterveksted er travelt opptatt nå før jul. –Ikke gjør det for komplisert, mener de. Legg noen greiner med vintergrønt på bordet, pynt med noen kongler oppå, og julestemningen er på plass. For å få mer farge setter du små potter med julestjerner eller svibler sammen med det vintergrønne.

Flytende blomster

Bordet kan også pyntes med blomster i små vaser. Snitt Amaryllisen slik at stilken blir kort, og sett den i en glassbolle hvor de flotte blomstene kan støtte seg på kanten. Det er veldig dekorativt å bruke skåler med vann hvor blomstene flyter rundt, tipser OBP. De søte hvite blomstene hos julegleden passer perfekt til dette. Når bordet til nyttårsfesten skal pyntes, er det fint å bruke sølv, hvitt og grønt. Nyttår skal være en fest, så dette er anledningen til å bruke glitrende tilbehør til plantene, som engler eller stjerner på pinner.

Vinterbuketten

Alle de flotte juleblomstene gjør det enkelt å imponere med en vinterbukett. Det er fint å bruke snittblomstene som er spesielt for sesongen, som svibler, amaryllis og tulipaner. Hvite liljer passer også godt. Duftende vintergrønt som sypress, silkefuru, einer eller blank kristtorn bør også være med i en vinterbukett. En blomsterbukett med ulike blomster er ofte bygget opp etter prinsippet om tre ulike former: Det runde, det slanke og utfyllingsplantene. Runde blomster gir fylde, slanke og opprette blomster gir høyde, mens utfyllingsplantene binder de to formede sammen. OBP sier;- Husk at et viktigeste når man lager en bukett, er å bruke det du du liker!