Februar er måneden for vårlige løkblomster og vakre tulipanbuketter. I februar får de av oss som venter på våren ny glød; hver dag blir lenger og lyset kommer tilbake. Løkblomster i alle former fyller butikkhyllene.

I februar får de av oss som venter på våren ny glød; hver dag blir lenger og lyset kommer tilbake. Løkblomster i de søteste former fyller butikkhyllene. Perleblomster, Klosterklokker, Solstjerner, Iris, og en rekke andre gir oss etterlengtet vårsteming. Tulipanene strutter i herlige farger, det samme gjør Primulaene. Sett noen kvister av bjørk, solbær, selje eller kirsebær i vaser, og se løv og blomster sprette fra nakne kvister.

I februar blir vi minnet om at det er veldig hyggelig å gi bort blomster! Både morsdag og Valentines dag setter blomster i fokus; blomster vil alltid være en flott måte å vise at man bryr seg på. Husk blomster til både mamma og kjæresten, enten du velger en frodig bukett tulipaner, en herlig stuehortensia, eller en annen av mottakerens favoritter.

Februar har tradisjonelt vært den store måneden for beskjæring. Det var på denne tiden av året at mange gartnere hadde tid til å beskjære busker og epletrær. Nå venter mange med å beskjære til sensommeren (juli-september), men de fleste busker og trær kan fint beskjæres nå. Vent med prydbuskene som blomstrer tidlig: Syrin, gullbusk (Forsythia), gyvel (Cytisus), og spirea (Spirea). De tidligblomstrende buskens blomstrer på grener fra året før, og beskjæres de før blomstring får man liten eller ingen blomstring.
Man beskjærer for å forme busken, for å ta vekk skadede og dårlige greiner, og for å få ny tilvekst. Mange busker har best blomstring på unge greiner, slik som buskmure (Potentilla), og mange spireaer.

Senvinteren er også en tid for å børste støvet av stueplantene – bokstavelig talt. Grønne planter som fredslilje (Spatiphyllum), vindublad (Monstera), bregner, grønnrenner (Chlorophytum), yuccapalmer og pengetre (Crassula) får støvete blader av å stå lenge inne. Tørk av bladene med en fuktig klut, både oversiden og undersiden. Du kan også også sette hele planten inn i dusjen og la den få en forsiktig dusj i lunkent vann (sett potten ned i en plastpose og knyt igjen, så blir ikke jorden spylt vekk). Merk at planter med hårete blader, som Saintpaulia og Sineraria, ikke setter pris på denne behandlingen. De vil ikke ha vann på bladene, da kan bladene få stygge flekker eller råtne.