Kom i rette adventstemning! Fire adventskvelder og fire klassiske, gode blomstrende planter som setter den forventningsfulle adventstemningen.

Så pynter vi med en blomst i kveld, vi pynter for glede…Den står og skinner for seg selv, og oss som er til stede…

-Opplysningskontoret for blomster og planter- 

 

Søndag innleder vi adventstiden. Skap den rette førjulsstemningen med disse fire forskjellige juleblomstene – tulipaner, juleglede, svibler og julestjerne.

La snø og kulde ligge igjen på trappen, og bring de vakre adventsfargene inn:

1. På årets første adventssøndag passer det fint med en bukett lilla tulipaner. Tulipaner er vakre i store buketter, men får også virkelig vist fram hvor grasiøse de er når man bruker bare noen få i vasen. Snitt stilken før blomstene settes i vann. Blir tulipanen for høy – snitt den gjerne. Du kan også blande de lilla med andre tulipaner i rosasjatteringer, står de gruppert sammen i flere vaser gir den en dekorativ adventseffekt.

2. Vår eldste juleblomst, selve Julegleden er igjen blitt trendy. Og dens intense rosafarge passer godt til advent. Prøv en oppsats med granbar og naturmaterialer i høy vase. Vis hvor flott julegleden er! Kanskje vil du putte den i en enkel glassvase på en duk av sølvstjerner, det setter deg garantert i julemodus. Julegleden blir aller flottest på et litt kjølig sted i stuen, og liker jevn fuktighet.

3. Blålilla svibler har den perfekte adventsfargen! Lag gjerne et flott adventsarrangement sammen med de lilla tulipanene. Eller sett svibelen på hyllen, med potter skåret ut i bark med litt ullvatt på toppen. Gir deg fornemmelse av både vinter og advent. Sviblene trenger ikke mye vann, og om du lar den stå lyst, og gjerne i vinduskarmen, strekker den seg mindre og du har glede av den lenge.

4. Julestjernen er selve juleblomsten for mange. Og den trenger slettes ikke være rød! La deg inspirere av dens mange rosa- og sjatterende farger til advent. Her har vi pyntet adventsbordet med fine glass og snittede julestjerner som gjør seg ekstra godt til den adventslilla duken. Julestjerner er planter som trives i inneklima, dens største fiende er kulde. Har du trekkfulle vinduer, er det lurt å la den stå lengre inn i rommet. Pass alltid på å velge blomster som ikke har stått nær døren i butikken.