Her er 13 julegavetips til den hageglade, eller skal vi si hagegale? Her finner du garantert noe som passer til en som har grønne fingre!

1. Stiklinger. Gi bort en stikling fra en av dine egne planter. Skriv gjerne ned hva som må til for at den skal trives, og hvor du har fått den fra. Planter og blomster bringer ofte frem fine historier og minner.

2. Juleblomster; julestjerne, juleglede, julekaktus, julerose. Julen er full av tradisjonelle juleblomster – og noen mindre tradisjonelle. Blomster setter alltid stemningen, og det er ikke mulig å få for mange (spør du oss).

3. Spade. Liten hagespade, eller en litt større en til grovarbeid. Gi gjerne med noen timer gravehjelp i tillegg. Det er mye morsommere å grave når man er to!

4. Knoller og løk. Har du fine knoller og løk inne for vinteren? Kanskje har de formert seg, og kan deles med en venn? Julens løkblomster i potte kan ofte også plasseres ut til sommeren.

5. Hagebok. Det utgis mange fine bøker om hage og planter, for stil, skjønnhet og spiselige vekster. Eller hva med en samling av de beste nettstedene med gode råd? Det er en jungel av halvgode og dårlige råd der ute, gode kilder er gull verdt!

6. Frø fra egen hage. Velg sorter og plantetyper som er lette å lykkes med, kanskje kan du rett og slett så en ny, grønn hobby?

7. Vakre potter. Gode potter av litt størrelse og kvalitet koster, så hva med å gi bort en til jul? Let gjerne på bruktmarkeder for å se om du finner noen der.

8. Fuglemater. Eller hva med å lage fuglemat selv? Det finnes mange gode oppskrifter på nett.

9. Gode hagehansker. Man har ALLTID bruk for et ekstra par.

10. Beskjæringssaks og -sag. Godt utstyr gjør beskjæringen enklere, og gode snitt gir friskere planter.

11. Lys og lykter. Kan det egentlig bli for mye? Kan brukes året rundt, også inne. Spander gjerne batteridrevne lys til å fylle dem med – en mer brannsikker og trofast lysende løsning.

12. Flotte grønne planter. Frisker opp alle rom – fra inngangsparti til badet – og gjør ventetiden til våren litt kortere.

13. Julekaktus. Juleblomsten som selv de mest glemsomme av oss kan leve lykkelig med.