OBP gir 13 julegavetips til den hageglade. Her finner du garantert noe som passer til en som har grønne fingre - enten du kjøper ferdige gaver eller liker å dele det du lager selv!

1. Imponerende asalea. Den er like fin til nyttår (og gjennom vinteren) som til jul! Er det en ny planteelsker som skal få den? Gi vanningstips samtidig!

2. Juleblomster; julestjerne, juleglede, julerose. Julen er full av tradisjonelle juleblomster – og noen mindre tradisjonelle, men som lyser mot oss med klare farger som rødt og hvitt. Blomster setter alltid stemningen, og vi tror ikke det er mulig å få for mange.

3. Spade. Gi gjerne med noen timer gravehjelp i tillegg. Det er mye morsommere å grave når man er to!

4. Knoller og løk. Har du fine knoller og løk inne for vinteren? Kanskje har de formert seg, og kan deles med en venn? Julens løkblomster i potte kan ofte også plasseres ut til sommeren. Les deg opp på hvilke råd du kan gi om lang holdbarhet!

5. Hagebok. Det utgis mange fine bøker om hage og planter, for stil, skjønnhet og spiselige vekster. Eller hva med en samling av de beste nettstedene med gode råd? Det er en jungel av halvgode og dårlige råd der ute, gode kilder er gull verdt!

6. Boks med potter, jord og frø. Den ultimate startpakken for hagespiren! Se etter sorter og plantetyper som er lette å lykkes med, kanskje kan du rett og slett så en ny, grønn hobby?

7. Lekre pyntepotter. De fleste av oss bruker de samme pottene år etter år, og det er bra. Hva med å kjøpe brukte potter i god størrelse, og friske opp design og utseende?

8. Fuglemater. Eller hva med å lage fuglemat selv? Det finnes mange gode oppskrifter på nett.

9. Gode hagehansker. Man har ALLTID bruk for et ekstra par.

10. Beskjæringssaks og -sag. Godt utstyr gjør beskjæringen enklere, og gode snitt gir friskere planter.

11. Lys og lykter. Kan det egentlig bli for mye? Kan brukes året rundt, også inne. Spander gjerne batteridrevne lys til å fylle dem med – en mer brannsikker og trofast lysende løsning.

12. Flotte grønne planter. Frisker opp alle rom – fra inngangsparti til badet – og gjør ventetiden til våren litt kortere.

13. Julekaktus. Juleblomsten som selv de mest glemsomme av oss kan leve lykkelig med.