På morsdagen fortjener alle mammaer å få en stor, bugnende blomsterbukett. Hun vil garantert sette pris på det. Blomster er en gave som de fleste er komfortabel med, og ofte like mye et symbol, som egentlig en gave.

På morsdagen fortjener alle mammaer å få en stor, bugnende blomsterbukett. Vis hvor mye hun betyr for deg! Hun vil garantert sette pris på det. -Kanskje har hun en favorittblomst, eller du vet hvilke farger hun liker? tipser Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

 

Slik startet mors dag

Mange tror at morsdagen er et nymotens påfunn i handelsstandens regi, men dette er faktisk ikke riktig – selv om butikkene nok har sett sitt snitt til å dra nytte av dagen. De første spor av en egen morsdagsfeiring mener man faktisk å finne helt tilbake til antikkens Hellas, da grekerne feiret Rhea, mor guden Zevs. I følge Store Norske Leksikon har en litt nyere tradisjon sin rot i USA, der lærerinnen Anna Maria Jarvis i 1908 tok initiativ til å feire sin mors minne i kirken de begge tilhørte. I Norge ble den første morsdagen vi kjenner til feiret i Bergen i 1919. Mens USA holdt seg til mai, har vi i Norge holdt oss til andre søndag i februar. Kanskje trengte man en feiring også i den mørke vinteren?

Mens datoene varierer rundt omkring i verden, har skikken forøvrig et ganske likt preg, der kaffe på sengen, hyggelige kort/tegninger fra barna, kanskje en kake og blomster spiller viktige roller.

En vakker bukett og blomstrende potteplanter

En vårlig bukett tulipaner blir en flott gave til mamma. Tulipanen er i likhet med roser et symbol på kjærlighet, og finnes i alle farger. En annen snittblomst med en helt spesiell eleganse, er liljer. Liljer symboliserer blant annet styrke, visdom og moderlighet. Du finner norske roser, tulipaner og liljer av topp kvalitet i butikken. Sett inn noen kvister med gåsunger eller andre vårblomster i buketten som prikken over i’en.

Hvis du heller vil satse på en potteplante, er stuehortensia ofte svaret. De romantiske blomstene hos stuehortensiaen har lang holdbarhet og gir glede i ukesvis. Planten kan settes ut om sommeren og kan overvintre ute i lune strøk. Andre gode gaveplanter er søte potteroser, ildtoppens mange varianter, engelske pelargoniums mørke mystikk og nye, flotte Begonia.