Tulipanen er blant de blomster som har sin helt egne dag. Fredag midt i januar feirer vi tulipanen, og tar med en ekstra bukett hjem til helgekosen!
Tulipanens dag er fredag midt i januar, hvert år. Dette er den tiden når tulipanbukettene er på sitt aller flotteste, selv om sesongen begynner om høsten, og varer til påske. Tulipanens dag er perfekt til å huske på alle de som vi kan glede med en bukett – naboen, kollegaer, venner, familien og alle som gjør en innsats for oss.
Nesten alle tulipaner som selges i Norge, er også produsert her. Dette sikrer at vi får kort transport og kan levere det markedet ønsker. Det er de som sier at det finnes finere tulipaner i Norge enn noe annet sted! Tulipanløk kjøpes ferdig fra land som produserer disse, deretter må løken ha vinter, en kjølig hvile, før den drives frem i veksthus, som vi viser på bildene her:
Slik lykkes du med tulipanbuketten:
- Tulipanknoppene skal ha utviklet farge, og være friske og «crispe»
- Behold omslaget rundt buketten på, frem til tulipanene har stått noen timer i vann
- Snitt stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann
- Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster
- Hvis tulipanene plasseres kjølig om natten vil holdbarheten forlenges
- Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster
- Tenk på plasseringen av tulipanene. Sett dem helst på god avstand fra frukt, varmepumper og andre varmekilder og vifter.