Søkeside

Engledekorasjon til jul og advent (1/7)

For å lage dekorasjonen tar du utgangspunkt i to kjeler eller boller i ulik størrelse. Lyse farger er fint, men de behøver ikke å se nye ut. Fyll boller eller kjeler med jord. Plasser beholderne oppå hverandre.

Adventsstake i vase, DIY, (3/5)

Fest mosen med små pinner av ståltråd, og dekorer deretter med kvister av pyntegrønt. Finn deretter frem julestjernene. Før de snittes har du klar to beholdere med vann, en med 60 grader og en med kaldt vann. Snitt julestjernen og dypp noen sekunder i det varme vannet, før du avkjøler i det kalde og umiddelbart stikker blomsterstilken inn i oasisringen. Varmebehandlingen stopper lekkasje av plantesaft og forlenger holdbarheten til blomsten.

Adventsstake i vase, DIY, (2/5)

Plasser lysholdere og lys i oasisen, som først er mettet med vann. (Legges i vann i ca en time før dekorering begynner). Lim ringen fast i vasen, så den ikke sklir.

Adventsstake i vase, DIY, (1/5)

For å lage dekorasjonen har vi brukt en stor vase med bred halskant, en oasisring i samme størrelse som festes med lim, julekuler og dekorasjoner til å fylle vasen, lysholdere og stearinlys, julestjerner og pyntegrønt, og mose.

Juledekorasjon med bokstaver, DIY, 1/5

Du trenger: Bokstaver som er dype nok til å plantes i. F.eks J U L, X M A S eller annet som gir mening. Jord eller mose, og planter i mini- eller småpotter.

Årets flotteste adventskalender: Trinn 4

Sett en julestjerne, men en plastpose rundt potten for å hindre vannsøl, ned i krukken med gavekransen. Bygg opp inne i potten slik at julestjernen blir stående i perfekt høyde.

Årets flotteste adventskalender: Trinn 2

Pakk inn små gaver og hilsner i passende papir. Bruker du papphylser som gavene blir puttet inn i får kalenderen et ekstra elegant preg. Glem ikke små lapper med tallene fra 1-24, som du fester på hver pakke.

Årets mest orginale adventsstake: Trinn 4

Umiddelbart etter at julestjernen snittes må overflatene senkes i vann ved 60 grader. Dette hindrer at plantesaften lekker ut. Fyll kaldt vann i kulene og plasser blomsten i kulen med en gang.

Årets mest orginale adventsstake: Trinn 2

Fjern hettene på julekulene. Du kan trenge en tang for å få løsnet dem. Lim deretter kulene på fatet. Fest godt, for det er viktig at de ikke kan løsne når de er fylt med stearinlys og vann.

Lag en hengende adventskrans: Trinn 4

Lysene må stå støtt. Her har vi brukt lysholdere med klype. Vær nøye med å feste lysholderne slik at lysene står helt vertikalt og ikke kan løsne.

Lag en hengende adventskrans: Trinn 3

For å få den overveldende, frodige designen må man velge planter som er så frodige at de dekker potte og blomsterskum, og ser ut som én stor plante. Putt gjerne potten i en pose, slik at vanning blir enklere.

Lag en hengende adventskrans: Trinn 2

Grenen som skal holde lyskransen må være sterk og stabil, og den må festes i potten slik at den står stødig. Her har vi brukt et blomsterskum beregnet for dekorasjoner av tørkede blomster.

Frossen bolle: Steg 4

Plasser julestjernen, lav, mosekuler, kongler og glasskuler etter ønske i bollen.

Frossen bolle: Steg 3

Kjøp en stor flott julestjerne, og sett potten i en tett plastpose, slik at ikke vann renner ut under vanning. Dekk plasten med bomull eller annet hvitt materiale.

Frossen bolle: Steg 5

Strø gjerne på litt glitter eller kunstsnø før du plasserer din dekorasjon på et sted der den kan få sin velfortjente beundring.

Frossen bolle: Steg 1

Gni inn en glassbolle med olje. Finn frem limpistolen og før flytende lim frem og tilbake over glassbollen, til det dekker godt.

Frossen bolle: Steg 2

Når limet er størknet, tar du et rundt fat (med kanter!) og plasserer det vannrett i din "isbolle".

Adventspendel med julestjerner, ferdig

Ferdig! Adventspendelen er klar og kan henge der du finner det mest anvendelig. Heng gjerne pene bånd og dekorasjoner fra opphenget. Dette gjør dekorasjonen enda festligere.

Adventspendel med julestjerner, trinn 5

Pakk julestjernens potter inn i pen ullfleece eller filt. Knyt igjen med et pent tau. Rundt plastpotten er det lurt å ha en tett brød/frysepose, slik at man kan vanne uten søl.

Julestjerneåker

Fra den gangen julestjerne var en høy snittblomst med dårlig holdbarhet.

Tulipaner under produksjon

Tulipaner i Norge drives frem for salg både stående i sand, eller i vann. Disse tulipanene er kjølt i flere uker, før de nå skal drives frem til verdens flotteste tulipaner, slik vi er vant til å finne dem i butikkene våre.

Maskiner i veksthus

Denne maskinen ser stor og brutal ut, men er faktisk ganske skånsom. Dette er en pakkemaskin for tulipaner.

Veksthus, system med rullebord

I veksthuset er potterosene plassert på rullebord, det vil si at bordene med plantene flytter seg rundt i anlegget etter vekststadie og utvikling.