Klær, interiør og blomstertrender henger nøye sammen. Klesmoten er ofte tidligst ute, deretter kommer interiørtrendene og blomstertrendene.

Klær, interiør og blomstertrender henger nøye sammen. Klesmoten er tidligst ute, deretter kommer interiørtrendene og blomstertrendene. Motebildet rundt planter svinger ikke like fort og kraftig som det gjør i klesbransjen. Vi ser at fargene innenfor blomster kommer noen år senere enn på klær, og bare en mindre del av omsetningen påvirkes. Det stilles stadig sterkere krav til gartnerens bevissthet omkring trender. Blomster og planter har fått en ny betydning i norske hjem, de skal være en del av interiøret, og det er viktig at  stil og farger harmonerer.

De siste årene er botaniske trender, grønne planter i alle hjem og i alle sosiale media svært synlig. Man ønsker flere, mer langlevende og viltre planter. Å lage plantevegger innendørs eller henge opp planter på vegg og vindusampler er helt topp. Fokus på klima innendørs er også viktig, og planter blir en naturlig del av dette.