Klær, interiør og blomstertrender henger nøye sammen. Klesmoten er tidligst ute, deretter kommer interiørtrendene og blomstertrendene...

Klær, interiør og blomstertrender henger nøye sammen. Klesmoten er tidligst ute, deretter kommer interiørtrendene og blomstertrendene. Motebildet svinger ikke like fort som det gjør i klesbransjen, vi ser at fargene innenfor blomster kommer noen år senere enn på klær. Det stilles stadig sterkere krav til gartnerens bevissthet omkring trender. Blomster og planter har fått en ny betydning i norske hjem, de skal være en del av interiøret, og det er viktig at  stil og farger harmonerer.

Potter og vaser blir generelt viktigere enn det har vært tidligere. Vi gjør mer ut av pottene enn tidligere, det er ikke lenger noe plantene bare skal oppbevares i. De underbygger planten og stilen man ønsker å uttrykke. Blomstene trenger ikke nødvendigvis å stå i vaser, de kan legges i boller eller skåler, henges opp i reagensrør eller glassylindere. Blomsterhodene kan gjerne kuttes av og flyte i vann sammen med for eksempel flytelys. Man kan lage vaser selv av kvister, sugerør, blader osv, som surres rundt en vanntett beholder. Blomstene skal ikke settes bort i et hjørne, de skal synes, og de skal gi et budskap.

Julestjerne i natur -trenden. jpg.jpgJulestjerner i maksimalistisk stil